Hoe kan je de akoestiek verbeteren?
Ideeën

Bij kantoorinrichtingen wordt er vaker dan ooit tevoren gevraagd om de akoestiek te verbeteren en akoestische panelen te voorzien tussen de bureaus om de concentratie te verbeteren.

Waar meerdere mensen zich in dezelfde ruimte bevinden, krijg je geroezemoes en lawaai. De landschapsbureaus die zo lang populair zijn geweest, hebben dan ook steeds meer afgedaan. In de plaats ontstond de noodzaak aan concentratieplekken waar men ongestoord kan werken, overleggen of telefoneren.

Wie zich dus geconfronteerd ziet met galm, lawaai of een behoefte aan spraakprivacy gaat op zoek naar manieren om de akoestiek te verbeteren door middel van akoestisch materiaal.

Een galm of echo ontstaat doordat geluid gereflecteerd wordt door allerlei harde oppervlakken. Om geluid te absorberen wordt er gebruik gemaakt van poreus materiaal, dat geluidsenergie omzet in warmte. De rest wordt terug weerkaatst in de ruimte.

De hoeveelheid geluid dat er wordt geabsorbeerd is een eigenschap van een materiaal en wordt uitgedrukt met de absorptiecoëfficiënt, die varieert van 0 (geen absorptie) tot 1 (volledige absorptie).

Akoestische wanden & schermen

De verhoogde aandacht voor het welzijn van de werknemers binnen de onderneming heeft onder meer de populariteit van akoestische wanden en akoestische schermen doen toenemen.

De akoestische Wave panelen van In-Zee zijn beschikbaar in 26 kleuren, in diverse patronen en in twee diktes. Daarenboven is Wave ecologisch gemaakt van polyester vezels van gerecycleerde PET flessen. De Wave ruimtedeler heeft een absorptiecoëfficiënt van 0,45 bij 9 mm dikte en van 0,55 bij 18 mm dikte.

Een andere oplossing wordt geboden door de akoestische scheidingswand Splitt, die vrijstaand, verrijdbaar of hangend kan geproduceerd worden in talloze uitvoeringen. Deze akoestische wanden hebben een aluminium kader van 50 mm met een akoestische vulling die bestaat uit gerecycled textiel (onder andere uit oude jeans) en hebben een akoestische waarde van 0,95.

Ditzelfde principe wordt ook gebruikt in het Swell wandpaneel dat het geluidsniveau in een ruimte laat afnemen waardoor de akoestiek in de kantoorruimte verbetert. Door het af te werken met een full colour afbeelding die past bij het bedrijf, krijgen we een naadloze integratie binnen de inrichting.

akoestische wanden: Parete AP, Parete RP, Calm, Swell, Splitt, Wave, Stack, Patch

De akoestiek verbeteren met een akoestisch plafond

Het plafond is vaak de eerste plek waar we aanpakken om de akoestiek te verbeteren. Daar is namelijk de meeste vrije ruimte en zo hangt het paneel ook dicht bij de geluidsbron. Fuze is een akoestisch plafond dat als een eiland zwevend onder het echte plafond wordt opgehangen door middel van staaldraad en spanners. Ze worden gemaakt met een lichtgewicht aluminium frame en gestoffeerd of uitgevoerd met prints naar keuze en op maat.

Voor open industriële kantoren zijn er de PET Felt Baffles die geluid aan meerdere zijden absorberen.

akoestisch plafond: Fuze, Baffles

Akoestische panelen rond de werkplek

Waar nog veel telefoongesprekken gevoerd worden, moeten we de akoestiek verbeteren rond de werkplek. Op maat gemaakte panelen rond de werkplek kunnen hier de nodige verlichting brengen. Afhankelijk van de behoefte kan er geopteerd worden voor de luxe versie van Call, akoestische callcenter wanden die toelaten dat je je voor 100% op je werk kan focussen. Deze kunnen aan het bureau gemonteerd worden of vrijstaand op T-poten gezet worden.

Doozy is een flexibele en eenvoudige oplossing om de akoestiek en privacy rond je werkplek te verbeteren. De PET Felt-schermen van 27 mm dik zijn er in een aantal standaard configuraties en passen eenvoudig rond verschillende opstellingen van een werkplek.

Wie werkt in een bedrijf waar er afscheid werd genomen van de vaste werkplekken en waar het flexwerken werd geïntroduceerd, zal misschien gelukkig worden van Flex, zijn eigen persoonlijk scherm. Het is uit- en oprolbaar, verkrijgbaar in diverse hoogtes en in 26 kleuren met een akoestische waarde van 0,45.

Ondertussen werden deze oplossingen verder uitgebreid, ten gevolge van de gezondheidscrisis waar we in 2020 mee geconfronteerd werden. Door de integratie van een venster werd de Shield View gecreëerd om toch nog contact te houden met de collega’s.

panelen rond de werkplek: Pyramid, Doozy, Call, Flex, Shield, Solo, Fold

Ongestoord overleggen of bellen

De activity based working trend heeft ervoor gezorgd dat er meer plekken nodig zijn waar ongestoord overleg kan gepleegd worden. Het is niet meer geoorloofd dat twee mensen gedurende een uur een vergaderzaal in beslag nemen waar meer dan tien mensen in kunnen. Dus ontstonden er nieuwe meubels en constructies die dit mogelijk moeten maken.

Zoals de trendsettende Earchair met de geïntegreerde tafel in de armleuning, waarin je ongestoord kan lezen of werken, en die gecombineerd met een tweede exemplaar verandert in een flexible overlegruimte. Of wat vind je van de Niche, het ontwerp werd gebaseerd op die van een enveloppe of een omhulsel dat je omarmt. Je zit in een comfortabele, veilige en besloten omgeving waarmee je je helemaal kan afzonderen.

Wie nog een stapje verder wil gaan, kan een Hub laten installeren: deze akoestische ruimte is inzetbaar al bel-, werkplek of vergaderruimte, met een ingebouwd klimaatsysteem en verlichting. De Hub wordt gebouwd met akoestische panelen aan de binnen- en buitenkant, die uitwisselbaar zijn voor een eenvoudige aanpassing in de look & feel.

Wie zijn telefoontjes graag afhandelt in afzondering kan zich installeren in de Phonebox. De bescheiden overkapping zwakt het geluid van buiten af en dempt het gesprek naar buiten, met net genoeg plaats om je laptop te zetten.

ongestoord overleg: CSS, Cabin Booth, Cabin Sofa, Clark, Earchair, Niche, Hub

ongestoord bellen: Chat, Earchair, Niche, Phonebox

Losse akoestische producten & lampen

Niet alleen geluid heeft een bepalende invloed op de sfeer van een ruimte, maar ook licht en de vorm van een lamp hebben hun effect. De hangende Riff PET Felt lamp van In-Zee is gemaakt van hetzelfde geluidsabsorberende materiaal als de meeste van hun akoestische producten en zijn dus eveneens verkrijgbaar in 26 verschillende kleuren en werden gemaakt van gerecycleerde PET flessen. Naast een aantal standaard vormen worden deze lampen op verzoek door het designteam ook custom-made ontworpen, om een perfecte integratie in uw bedrijf te garanderen.

Voor kleine akoestische ingrepen kan er een beroep gedaan worden op Patch wandtegels. Deze zijn zowel decoratief als akoestisch en kunnen in diverse vormen en afmetingen gesneden worden.

Losse akoestische producten: Riff PET Felt Lamp, Blooom PET Felt Lamp, Spott PET Felt Lamp, Drop PET Felt Lamp, Sliced PET Felt Lamp, Disq, Stack

Er worden dagelijks nieuwe producten ontwikkeld om het akoestisch comfort
van de werknemers te verhogen, rekening houdend met hoge eisen qua
design en aanpasbaarheid om de integratie in de diverse interieurontwerpen
te garanderen. Wij blijven de vinger aan de pols houden van deze sector om
onze klanten op de best mogelijke manier van dienst te kunnen zijn.

Customizable

De meeste van onze design meubelen zijn aanpasbaar.
Zo zorgen we voor een coherent geheel, dat toch helemaal custom made is voor jouw onderneming.

Modern Comfort

Modern & hedendaags design, maar steeds met het comfort en welzijn van de gebruiker in het vizier.

Functioneel Mooi

Wie kantoorinrichting of bibliotheekinrichting zegt, denkt aan functioneel meubilair, maar dit mag ook oprecht mooi zijn.

Persoonlijke service

Wij nemen de tijd om grondig samen te overleggen en jouw noden te leren kennen, om dan advies te geven dat volledig op maat gemaakt is.

onze kantoormeubelen zijn...

Anders ! Wij kiezen bewust voor vorm, stijl, comfort en functionaliteit uit Europa. Wij kiezen voor merken die het essentieel vinden om te werken met top designers, zoals het Nederlandse In-Zee, het Portugese Iduna, het Finse Hamari en het Spaanse Sellex. Wij kiezen voor merken die puur, bijzonder en inspirerend zijn.