In 2021 heropende de bib van Turnhout officieel na een grondige renovatie in het cultuurhuis de Warande. De nieuwe bib is volledig aangepast aan de eisen van een hedendaagse bib.

Het ontwerp is van de hand van het architectenbureau WIT uit Leuven.

Originele elementen zoals ruwe betonnen plafonds, wanden in bruine gevelsteen die doorlopen in het interieur en zwart stalen schrijnwerk worden benadrukt en onderlijnd met een nieuwe laag van blauw tapijt en blauw gebeitst meubilair.  Bibliotheek en stadsarchief zijn zo onmiskenbaar deel van het grotere geheel van de Warande, maar krijgen door de toegevoegde kleur- en materiaalkeuze ook een eigen identiteit als onthalende stadsliving.

SV mocht het het meubilair voor de bib leveren en dat werd aangepast aan de specifieke functie/architectuur. Het werd een combinatie van standaard kastsystemen en geïndustrialiseerd maatwerk met kasten voor fictie, non-fictie, CD- en DVD, bladmuziek, strips en presentaties… een evenwicht tussen architectuur en functionaliteit.

Customizable

De meeste van onze design meubelen zijn aanpasbaar.
Zo zorgen we voor een coherent geheel, dat toch helemaal custom made is voor jouw onderneming.

Modern Comfort

Modern & hedendaags design, maar steeds met het comfort en welzijn van de gebruiker in het vizier.

Functioneel Mooi

Wie kantoorinrichting of bibliotheekinrichting zegt, denkt aan functioneel meubilair, maar dit mag ook oprecht mooi zijn.

Persoonlijke service

Wij nemen de tijd om grondig samen te overleggen en jouw noden te leren kennen, om dan advies te geven dat volledig op maat gemaakt is.

onze kantoormeubelen zijn...

Anders ! Wij kiezen bewust voor vorm, stijl, comfort en functionaliteit uit Europa. Wij kiezen voor merken die het essentieel vinden om te werken met top designers, zoals het Nederlandse Prooff en In-Zee, het Italiaanse Unifor, het Portugese Iduna en het Spaanse Stua en Sellex. Wij kiezen voor merken die puur, bijzonder en inspirerend zijn.